Köp billiga damcyklar på nätet

Billiga damcyklar på nätet

Även när det gäller att damcyklar går utvecklingen snabbt, både när det gäller teknik och design. Genom att köpa billiga damcyklar online så kan du vara säker på att hitta prisvärda produkter av hög kvalitet.


Många kan dock tycka att det i stort sett obegränsade utbudet på nätet kan göra det svårt att hitta den ”rätta” cykeln.

Det finns dock en hel del saker som du kan tänka på innan du bestämmer dig för att köpa en viss cykel som kan underlätta ditt val. Det första du behöver bestämma är nog vilken typ av cykel du är ute efter. Här kan du få vägledning i vad du tänker använda din cykel till.

Ska du till exempel enbart cykla till och från jobbet på asfalterade vägar, så är du troligtvis i behov av en annan typ av cykel än vad den är som ska köra i hård terräng.

För den som funderar på att åka Vätternrundan eller någon liknande tävling, kommer valet av cykel bli annorlunda än för någon som som bara behöver få med sig ett par matkassar från affären.

Vilka olika typer av damcyklar finns det då? Jo, nedan tar vi upp några av de vanligaste cykelvarianterna:

Klassiska damcyklar

Dessa cyklar är kända för sina breda däck och det faktum att man sitter ”upprättstående” när man cyklar. Många gånger är dessa cyklar utan växlar eller så har de trampväxlar. Dessa damcyklar är utformade för komfort och passar utmärkt för dig som ska cykla kortare sträckor på ett bekvämt sätt.

Damcykel

Landsvägscyklar

Dessa cyklar är främst avsedda för tävlingscyklister som cyklar långa sträckor på landsväg. Dessa damcyklar har smala däck som är lätta, allt för att spara så mycket energi som möjligt. Du behöver inte oroa dig för att fastna i en statisk position under flera timmar när du cyklar iväg. Detta eftersom landsvägscyklar och i synnerhet kvinnors landsvägscyklar, erbjuder en mängd olika handpositioner. För dig som har flera mil till jobbet och kanske även tränar inför någon cykeltävling som exempelvis Vätternrundan, kan en landsvägscykel vara något för dig.

Mountainbikes

Som namnet antyder, är mountainbikes ett mer populärt ord för off-road cyklar. Jämfört med landsvägscyklar, är dessa cyklar mycket stabila med tanke på att de ska klara av tuffa vägar och hård terräng. Däcken har djupa mönster för bra grepp och cyklarna har god fjädring för att absorbera stötar. Läs mer om crescent damcykel.

Hybrid Cyklar eller Citybikes

När du för det mesta ska använda din cykel i stadstrafik, kan hybridcyklar vara något för för dig. Dessa cyklar är faktiskt en kombination av mountainbikes och en vanlig traditionell cykel. Dess säten och handtag är mer upprätta, nästan som en landsvägscykel för kvinnor, men den går snabbare på asfalt vad som är fallet för en vanlig mountainbike.

Ihopfällbara cyklar

Till skillnad från vanliga cyklar har dessa cyklar gångjärn eller fogar i ramen och styret. Detta möjliggör att cykeln kan tas i sär eller vikas ihop till en mer kompakt storlek. Hjulen är relativt små, med 20 tum eller 51 cm i diameter eller mindre. De kan tas med på bussen eller upp i lägenheten. Men, de kostar oftast mer än vanliga, icke-fällbara cyklar. Passar perfekt för husvagnssemestern.

Kom ihåg! Det finns egentligen inga fasta och självklara regler när det gäller att välja rätt cykel. Men om du funderar på att köpa en billig damcykel online, så vet du nu att det finns det oerhört mycket information på nätet som kommer att göra ditt val enklare.

Köp billig damcykel nu!
Köp
Googleannonser